Laptopul tau porneste dar nu mai afiseaza nimic ? Uite ce poti face…


ATENTIE, acest material este recomandat a se folosi doar in cazuri de forta majora.
Atunci cand nu pe ecranul laptopului nu mai este afisat nimic dar tu ai nevoie urgenta de datele din laptop. Acest material nu prezinta o solutie perfecta ci doar una de compromis prin care se incearca readucerea placii video la viata pentru a te ajuta sa salvezi datele importante pentru tine. In cazul in care ai o problema cu afisarea imaginii pe ecranul laptopului iti recomand sa mergi la un service specializat, sau sa imi ceri parerea, pentru a te indruma spre o solutie mai rezistenta si eficienta.
Nu exista nici o garantie ca aceasta metoda va functiona 100% dar in cazuri urgente pentru multi poate constitui solutia.
Sa incepem …
Uite care sunt unele din modelele care au cel mai des probleme cu cipsetul placii video. Aceste modele au fost alese in urma constatarilor pe care eu si colegii mei le-am avut in service. Modelele HP Pavilion dv2000, dv6000, dv9000, tx1000 tablet PC, Compaq 700, v3000, v6000, dar nu numai. Pot spune ca modelele de la HP si aici vorbesc de Pavilion dv2000, dv6000, dv9000 sunt cel mai des in vizita la noi in service datorita problemelor ce le au cu placa video de la NVIDIA.

Cauza problemei:

Cauza problemei este faptul ca datorita supraincalzirii cipurile de la NVIDIA multe dintre ele,se dezlipesc partial de pe placa de baza si nu mai fac bine contactul.Nu spun ca cele de la ATI nu au probleme, dar in orice caz sunt mult mai rare situatiile cand o placa video de la ATI cauzeaza probleme de imagine laptopului.

Simptomele

Cand pornesti laptopul, toate ledurile de stare se aprind normal, coolerul porneste, totul pare normal, doar ca pe display-ul laptopului nu apare nici o imagine, si chiar daca conectezi un ecran extern, nici pe acela nu este afisat nimic. Ecranul este negru si gol.
Acestea sunt simptomele unui laptop care nu are o placa video functionala. Pot sa mentionez ca la unele din ele, esti oarecum avertizat ca urmeaza sa iti cedeze placa video, prin afisarea pe display a unor dungi orizontale sau verticale, culorile sunt stricate, etc.
Aici eu vreau sa iti prezint o solutie totusi pentru cazul in care ai nevoie de datele din laptop, si  pe ecranul acestuia nu se mai vede nimic. Asa ca sa vedem ce putem sa facem ca sa il reinviem putin, cat sa salvam datele.

Cum se repara

1. Scoate bateria si hard-disk-ul din laptop.
2. Conecteaza laptopul la alimentatorul de curent, si porneste-l. Asigura-te ca laptopul este pornit, toate ledurile ar trebui sa fie aprinse.
3. Acopera laptopul in 1 sau 2 prosoape ( ca si cum aiinfasa un bebelus :)  ) pentru ca laptopul sa nu mai poata sa se ventileze deloc. Acopera toate fantele de ventilatie, de preferat cu ceva banda adeziva. Apoi infasoara laptopul in prosoape.  Se poate folosi si folie de plastic. Dupa cum se poate vedea in poze.
4. Tine laptopul “infasat”  in prosoape aproximativ o ora si jumatate.  E de preferat ca laptopul sa nu fie miscat cat timp este supus acestei operatii.

5. Dupa ce ai tinut laptopul “infasat” o ora si jumatate, deconecteaza-l de la priza, si lasa-l sa se raceasca, cam 30 de minute. (Nu trebuie sa il miscati, cat timp este lasat la racit)
6. Dupa ce s-a racit, il despachetezi din prosoape si incerci sa il pornesti din nou.
Acum laptopul ar trebui sa porneasca, si sa afiseze si imaginea pe ecran, deci laptopul sa functioneze iar, normal.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Sall , am procedat la fel dar ma tinut doar 3 zile , cum as putea sa rezolv problema de tot ...... am un HP Pavilion Dv6000

Unknown spunea...

super, mersi, chiar a mers si la mine...

Trimiteți un comentariu

 
Powered by Blogger