Fisiere corupte, viteze mici de scriere sau citire? Stick USB defect sau este un fake ?!


Daca ai aceste intrebari, atunci aici este foarte probabil ca vei gasi raspunsul. Sau cel putin vei avea o pista de plecare spre a gasi rezolvarea.
Sa spunem ca vrei sa cumperi un stick USB de la cineva, de pe internet sau de  la o cunostinta. Daca  vrei sa faci  o astfel de investitie atunci ar fi  bines a il testezi inainte sa dai banii pentru ca e foarte posibil ca in locul unui stick de 8, 16, sau  32 de GB de exemplu, sa iei un stick de 2 GB sau mai rau  un stick de 512 mb.
Nu crezi, ei bine uite ca se  poate. Daca te pricepi si vrei sa  inseli, e destul de simplu. Schimbi firmware-ul  unui stick de capacitate mai  mica sa iti arate alte valori. De exemplu un stick de 2 GB poti s ail faci sa  arate la o vedere sumara ca unu de 16 GB, ma refer la propietatile stickului.
Deci ce putem sa facem, pentru a preveni astfel de  probleme, sau daca deja am fost pacaliti, cum il putem repara, sa il aducem macar la capacitatea initiala.
Simptomele unui astfel de stick “modificat” sunt:
- nu merge formatat prin oricate metode ati incerca, din windows, din cmd, sau folosind alte utilitare, cel putin nu NTFS. Pentru FAT32 exista sanse, dar degeaba  o faceti, nu va ajuta.
- viteza de transfer foarte mica
- orice fisier pe care il copiati pe stick peste capacitatea lui originala va arata normal dar acestea vor deveni corupte deci nu le veti mai putea folosi.
In primul rand recomand sa faceti toate aceste „manevre de resuscitare” pe un calculator ce are ca sistem de operare Windows XP, pentru ca din cate am incercat eu UdTools nu functioneaza pe Windows Vista. Pe windows 7, nu stiu, dar poti incerca.
Prima data testeaza  Stickul USB pentru a vedea care este capacitatea lui reala, cu acest utilitar.H2testw 1.4. – il poti descarca si de AICI!!!
Bifeaza limba engleza, asa cum e in imaginea alaturata, asta daca nu cumva iti place limba germana. Apasa  Select target si apoi alege stickul tau USB si apoi apasa butonul  Write +Veryfy. Testul va rula acum asa ca ai rabdare sa termine, poate dura si 1 ora daca stick-ul are ca valoare reala 32 de GB de exemplu iar apoi va  afisa rezultatele.
Interfata H2testw
Interfata H2testw
Rezultatele de la testului pentru un stick despre care se spunea ca e de 8 GB dar de fapt este de 2 GB o sa arate cam asa:
Rezultate
Rezultate
Testarea o recomand tuturor celor care au probleme cu stickul lor, asemanatoare cu cele prezentate mai sus, dar nu numai.
Stick USB

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by Blogger