Nu pot sa imi folosesc stickul USB, laptopul se restarteaza! Ce pot sa fac?


Aceasta este o problema destul de serioasa, dar care pe de alta parte este destul de simplu de rezolvat, cel putin daca are legatra cu datele corupte de pe dispozitivul tau de stocare pe USB.
Problema restartari calculatorului cand este introdus stickul USB pate avea urmatoarele motive:
1. Unul din motive ar putea avea legatura cu virusii ce se afla pe stickul tau.Acestia pot cauza restartarea calculatorului cand acel stick este introdus in portul USB. Pentru a nu mai intampina astfel de probleme, poti dezactiva functia de AutoPlay pentru memoriile USB. Poti citi mai in detalu despre asta aici:  Cum sa scapi de virusii ce ii ai pe stickul USB!!!!
2. Al doilea motiv care se afla in spatele acestei probleme este faptul ca problema vine de la dispozitivul tau de stocare USB. Acesta are date pe el care sunt corupte sau date duplicat ce cauzeaza excetii(exception) si face calculatorul sa is idea automat restart.
1. Pentru primul din motive solutia o gasesti in acest articol, Cum sa scapi de virusii ce ii ai pe stickul USB!, dar tousi sa iti spun cateva cuvinte despre aceasta parte a problemei.
Motivul pentru care calculatorul se restarteaza din cauza unui virus pe memoria ta USB, este pentru ca acesta a creat inregistrari de tip Autorun, si poate rula orice fel de activitate, inclusive restartarea, daca ai activate functia de AutoPlay pentru dispozitivele de stocare de tip USB.
In consecinta pentru a preveni si a rezolva aceasta problema trebuie sa Dezactivam AutoPlay pentru toate dispozitivele de tip USB. Detali legate de aceasta procedura gasiti in acest tutorial. Cum sa scapi de virusii ce ii ai pe stickul USB!.
Dupa ce introduci stickul in USB, nu il folosi dublu click pentru a il deschide, ci doar introdu-l. Acum este momentul pentru a il curata de virusii ce au creata fisierele de tip Autorun. Pentru a putea face aceasta actiune urmareste acest tutorial. Cum sa scapi de virusii ce ii ai pe stickul USB!.
2. Daca stickul se restarteaza din cauza fisierelor corupte, atunci iata ce trebuie sa faci.
Pentru a remedia aceasta problema trebuie sa rulezi o scanare de disc in windows astfel:
Click dreapta pe icoana dispozitivului de stocare din My Computer >Properties> Acum apasa tab-ul Tools si ruleaza programul pentru Eror-checking> Apasa butonul Check Now.
Check Now
Check Now...
Aceasta comanda iti va repara stick-ul de erori si de datele corupte de pe stick-ul tau.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Powered by Blogger